Αιγίνιο, Πιερίας, 60300 | Βιομηχανικά Πλυντήρια - Σιδερωτήρια

Καλέστε μας : 2353 0 21080

Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!

Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!

Υποφέρετε εσείς, ο σύντροφος ή τα παιδιά σας από εποχιακές αλλεργίες; Το ξέρετε ότι τα ακάρεα (βλαβεροί μικροοργανισμοί) που δημιουργούνται στα στρώματα κρεβατιού – όσο καθαρό και αν είναι το υπνοδωμάτιο ή τα σεντόνια σας – είναι ένας βασικός λόγος για κρίσεις άσθματος, αλλεργίες και ερεθισμένο δέρμα;

Είναι ο υπ” αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως! Ανήκουν στην ομάδα των αραχνοειδών και ζουν από τα επιθήλια που βγαίνουν από το σώμα μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο, πολλαπλασιάζονται και μαζί τους πολλαπλασιάζεται και ο κίνδυνος για αλλεργία. Ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν τα ακάρεα, είναι η υγρασία και απουσία φωτός, που ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που πολλοί θα επισκεφτούμε τα εξοχικά μας, θέλει προσοχή και σχολαστική καθαριότητα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κάνουμε απορρύπανση (δηλαδή βιολογικό καθαρισμό) των στρωμάτων, ώστε να φύγουν τα περιττώματά τους και όλα τα μικροβιακά φορτία από μέσα τους.

Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος!

Τα στρώματα και τα χαλιά έχουν εκατομμύρια μικρο-τοξίνες που ζουν μέσα τους. Τα ακάρεα και τα παράγωγά τους μπορεί να αποτελούν μέχρι και το δέκα τα εκατό ενός μαξιλαριού δύο ετών. Η εισπνοή αυτών των μικροτοξινών μπορεί να προκαλέσει άσθμα και αλλεργίες.

Αναπνεύστε λίγο πιο εύκολα και κοιμηθείτε πολύ καλύτερα αυτή την εποχή αλλεργιών προσφέροντας στο σπίτι σας έναν απλό βιοκαθαρισμό στρωμάτων ύπνου και χαλιών. Ο βιοκαθαρισμός αφαιρεί ολοκληρωτικά τις μικρο-τοξίνες, όπως τα ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους, τη μούχλα και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα, έτσι ώστε να μην σας επηρεάζουν όταν κοιμάστε.

Αλλεργίες και άσθμα, με συμπτώματα να χειροτερεύουν το βράδυ, εμποδίζουν πολλούς από το να απολαμβάνουν έναν υγιή βραδινό ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των εκατομμυρίων μικρο-τοξινών που κατοικούν στα στρώματα όλων, όσο καθαρό κι αν είναι το σπίτι τους, “Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι γιατροί συστήνουν σε κάθε αλλεργικό ή ασθματικό ασθενή, είναι να καθαρίζουν τακτικά τα στρώματά τους, τα μαξιλάρια και να τοποθετούν τα παπλώματα σε προστατευτικές θήκες, έτσι ώστε να αφαιρέσουν και να απομονώσουν εντελώς αυτές τις βλαβερές μικρο-τοξίνες, κάνοντας το περιβάλλον του ύπνου όσο το δυνατόν πιο καθαρό και υγιεινό.

Οι βιοκαθαρισμοί βέβαια, δεν είναι μόνο για την εποχή των αλλεργιών. Καθώς τα στρώματα και τα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, με την φυσιολογική χρήση τους, οι τοξίνες αρχίζουν να δημιουργούνται λόγω των ακάρεων σκόνης και των μικροβίων καθώς και των υπολειμμάτων που αφήνουν τα κατοικίδια ζώα και ο οποιοσδήποτε άλλος κατοικεί στο σπίτι μας. Τελικά, αυτές οι τοξίνες φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα και την καθαρότητα του ύπνου μας. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε καρδιακές παθήσεις, εξασθενημένες πνευματικές λειτουργίες, μέχρι και μειωμένη απόδοση σε δουλειά και σχολείο.

Συχνά, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες κατηγορούν, εκτός άλλων και τα χαλιά ή τις μοκέτες που έχουν σπίτι τους, για τα συμπτώματά τους. Τα χαλιά είναι ωραίο να τα έχει κανείς στο σπίτι του, γιατί εκτός από ζεστασιά χρησιμεύουν και ως γιγάντιο φίλτρο υγρασίας και σκόνης. Ακριβώς όπως οτιδήποτε άλλο στο σπίτι, είναι απαραίτητο να διατηρούνται και να καθαρίζονται σωστά, γιατί η σωστή υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι μας! Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως, εκτός από το να απορροφούν τον ήχο, τα χαλιά τραβούν και στοιχεία αλλεργιογόνα της ατμόσφαιρας, τα οποία όμως εύκολα μπορούμε να αφαιρέσουμε με μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Αντίθετα, επιφάνειες που δεν καλύπτονται με χαλί ή μοκέτα, επιτρέπουν σε αυτά τα σωματίδια να απομακρύνονται από την επιφάνειά τους και να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα που αναπνέουμε. Είναι, επομένως, η σκόνη της ατμόσφαιρας και όχι το χαλί ή η μοκέτα που προκαλεί τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Γι” αυτό, σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών, συνιστάται βαθύς επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων ύπνου και χαλιών μία φορά το εξάμηνο και επαγγελματικό πλύσιμο χαλιών, μία φορά το χρόνο.

Πηγή: eimaimama.gr

Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!
Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!
Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!
Ακάρεα: το παρεάκι μας στον ύπνο και πώς να απαλλαγείτε από αυτά!

Μας εμπιστεύτηκαν

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας; Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε...

Επικοινωνήστε μαζί μας